首页  /  项目   /  其他  /  正文

韩国忠州Supex Center休闲吊床观景台设计 | Lab D+H

经典案例 2020-10-16 来源:gooood
  • 项目名称:
    Supex Center
  • 项目地点:
    韩国
  • 项目规模:
    88 ㎡
  • 设计公司:
  • 委托方:
    SK holdings/Supex Center
  • 建成时间:
    2020年04月
  • 摄影师:
    崔荣埈, Aura EnA

项目位于韩国忠州SK集团旗下的Supex Center培训基地内。项目场地坐落于朝北的山坡上,旁边设有一个可同时容纳200人的大型烧烤派对区。

Supex Center is one of the training facility site for the big corporation in Korea. The site situated on the north facing slope by the large barbeque party deck area serving about 200 people at one time.


1.jpg

▲项目概览,overall of the project © 崔荣埈, Aura EnA

2.jpg

▲远观装置,viewing the project at distance © 崔荣埈, Aura EnA

▲由大型烧烤派对区看装置,viewing the project on the large barbeque party deck area © 崔荣埈, Aura EnA


该大型吊床装置可同时容纳至少20人,由一系列的定制元件组装而成。装置上设有大小不一的吊床,以适应不同身材不同年龄层的使用者。吊床的边缘设有一圈狭长的走道,可以作为观景台以及吊床的桌椅使用。

Along with installation of group furniture sets, big-sized hammock serving for more than group of 20 people is proposed. Hammock settings of various sizes can accommodate people of various sizes, and the narrow walkway at the perimeter edge serves as an observation space and a table for hammock use.


5.jpg

▲装置可同时容纳至少20人,big-sized hammock serving for more than group of 20 people © 崔荣埈, Aura EnA

▲吊床的边缘设有一圈狭长的走道,可以作为观景台以及吊床的桌椅使用,narrow walkway at the perimeter edge serves as an observation space and a table for hammock use © 崔荣埈, Aura EnA

9.jpg

▲躺在吊床上仿佛漂浮于空中,lying in the hammock is like floating in the air © 崔荣埈, Aura EnA

▲吊床细部,details of the project © 崔荣埈, Aura EnA


起初,Lab D+H事务所为项目设计了两种方案,这两种方案均被规划为二层空间。最终,设计师决定将吊床设计为单层的大跨度装置,并加以优化,为使用者提供宛若悬浮于空中的刺激体验。

Lab D+H firstly proposed 2 designs with 2 levels of spaces sit on the slope, eventually design optimized into single layer with longer span sized design to provide with certain level of fear and levitated experience.


12.jpg

▲起初,Lab D+H事务所为项目设计了两种方案,Lab D+H firstly proposed 2 designs © lab D+H

13.jpg

▲原方案为二层空间,model of the former design with 2 levels of spaces sit on the slope © lab D+H

14.jpg

15.jpg

▲模型细部,details of the model © lab D+H

16.jpg

▲项目区位,location © 崔荣埈, Aura EnA

17.jpg

▲平面图,plan © lab D+H




项目名称: 大型休闲吊床
地

地点: 韩国, 忠州

客户: SK holdings/Supex Center

设计团队: Lab D+H (랩디에이치 조경설계사무소)

面积: 88 ㎡

设计时间:2019年07月-2020年02月

建设时间:2020年01月-2020年04月

主创设计师: 崔荣埈
设计团队: 崔炳吉, 赵在衍, 赵祥恩, 赵爱丽

施工: Aura EnA

摄影师: 崔荣埈, Aura EnA


Project name: Big Hammock Lounge

Architect’s Firm: Lab D+H (랩디에이치 조경설계사무소)

Principal:YoungJoon Choi
Team

Member of Designer:Byeonggil Choi, ZaiYan Zhao, Sangeun Cho, Aili Zhao

Website: http://www.dhscape.com/
contact

e-mail: [email protected]

Project location: Chungju, Korea

Completion Year: 2020

Design period: 2019.07 – 2020.02

Construction period: 2020.01 – 2020.04

Area:88 ㎡

Lead Architects: YoungJoon Choi (Lab D+H)

Client: SK holdings/Supex Center

Construction : Aura EnA

Photo credits: YoungJoon Choi, Aura EnA




版权声明:本文版权归原作者所有,如有侵犯您的权益请及时联系,我们将第一时间删除。

投稿邮箱:[email protected]

联系电话:010-62747757


  • 给Ta打个赏

0

发表评论

热门评论

相关项目