首页  /  项目   /  景观  /  正文

俄罗斯圣彼得堡海边溜冰场景观设计 | AB CHVOYA

经典案例 2020-09-11 来源:gooood
  • 项目名称:
    俄罗斯圣彼得堡海边溜冰场景观设计
  • 项目地点:
    俄罗斯
  • 项目规模:
    2000 sq.m.
  • 设计公司:
  • 摄影师:
    grisoko

Sevkabel港口海边溜冰场是一个季节性项目,为Sevkabel历史工业区改造计划的一部分。溜冰场位于瓦西里岛上,其结构参考了海滩环境和工业建筑的特点。场地接近长方形,嵌于栅栏和显存工业建筑之间。冰场中部的保留树木形成了一个小小的圆形绿岛,自然而然地划分出了不同的活动区域。地面层的冰场与建筑相连,设有装备租用房和储物间。

The skating rink by the sea in the Sevkabel space PORT is a small temporary seasonal project within the large-scale transformation of the territory of the historic Sevkabel manufactory (Siemens & Halske), located on Vasilyevsky Island. The structure of the rink derives from seaside location as well as from the industrial context. Almost rectangular ice field is tightly fit between the fence and the existing industrial building. In the center of the rink, preserved trees form a small round island, that naturally divides ice into several zones. At ground level, the ice field is connected with the existing building, where rental and locker rooms are located.


1.jpg

▲溜冰场外观,aerial of the ice rink ©grisoko

2.jpg

▲溜冰场顶视图,中部保留树木形成一个小岛,top view of the ice rink, preserved trees forming a small island in the center of the rink ©grisoko

3.jpg

▲溜冰场一侧连接原有工业建筑,the ice rink connecting the existing industrial building on one side ©grisoko

4.jpg

▲从溜冰场看向工业建筑,view to the industrial building from the ice rink ©grisoko

▲溜冰场另一侧为开阔的大海,open sea view on the opposite side of the ice rink ©grisoko


为了保留综合体内部与堤岸的联系,设计师在冰场出口处安装了一座小桥,将Sevkebel港口的不同区域连接在一起的同时,为冰场提供看台,并且可以欣赏开阔的海景。项目使用的材料和建造工艺简单而高效。室外结构由松木板包裹,内部的租借用房曾经是工厂的大厅,现以波纹铁板覆盖墙面,保留了工厂原有的肌理。明亮的霓虹灯标识牌与冰场建筑本身的朴素特性形成对比。

In order to preserve the access to the embankment from the inside of the complex, a bridge was mounted over the ice exit, which not only connects different areas of Sevkabel PORT, but also serves as a viewing platform for observing skating rink and a picturesque sea panorama. Materials and constructions are simple yet effective – wooden pine planks are used for cladding the external structures, while the interior of the rental pavilion (a part of the former factory hall) is mostly arranged by corrugated galvanised iron and preserved original texture of the workshop. Bright neon infographics contrast the restrained nature of the rink’s architecture.


7.jpg

▲溜冰场出口处设置小桥,连接不同区域,bridge on the exit of the ice rink connecting the different areas ©grisoko

▲鸟瞰连桥与溜冰场,aerial view of the ice rink and the bridge ©grisoko

10.jpg

▲连桥还可以作为冰场的看台,the bridge also became a view platform of the ice rink ©grisoko

11.jpg

▲主要结构由松木板包裹,the outside structure cladded with wooden pine planks ©grisoko

12.jpg

▲租借用房,由原本工厂的大厅改造而成,rental room reconstructed from the original factory hall ©grisoko

13.jpg

▲波纹铁板与霓虹灯标识,corrugated iron and neon icons ©grisoko

▲夜景,night view ©grisoko

16.jpg

▲平面图,plan ©AB CHVOYA


项目名称:海边溜冰场

建筑设计:AB CHVOYA

建设面积:2000 sq.m.

项目位置:俄罗斯圣彼得堡

摄影师: Grigoriy Sokolinsky


Project name: Ice Rink by the Sea

Architecture Firm: AB CHVOYA

Website: http://chvoya.com/

Contact e-mail: [email protected]

Architecture Firm Instagram: chvoya


Completion Year: early winter period

Gross Built Area: 2000 sq.m.

Project location: Russia, Saint-Petersburg, Kozhevennaya liniya 40


Photo credits: Grigoriy Sokolinsky

Photographer’s website: https://www.facebook.com/grisha.sokolinsky/

Photographer’s Instagram:grisoko



版权声明:本文版权归原作者所有,如有侵犯您的权益请及时联系,我们将第一时间删除。

投稿邮箱:[email protected]

联系电话:010-62747757


  • 给Ta打个赏

0

发表评论

热门评论

相关项目