首页  /  看设计   /  景观  /  正文

悉尼邦迪到勃朗特海岸步道景观设计 | 澳派ASPECTStudios

澳派ASPECTStudios 2021-07-13
原创
  • 项目名称:
    悉尼邦迪到勃朗特海岸步道
  • 项目地点:
    悉尼新南威尔士,卡尔加里遗址与威弗利公墓
  • 设计公司:
  • 建成时间:
    2018
  • 图片来源:
    Florian Groehn

1. ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -35.jpg

© Florian Groehn


邦迪到勃朗特海岸步道(Bondi to Bronte Coastal Walk)是最受关注和欢迎的澳大利亚海岸线之一。 2016年6月发生在悉尼的严重的暴风雨,使得威弗利公墓遭到了严重的破坏,邦迪到勃朗特海岸步道属于威弗利公墓遗址的一部分,其完整性也遭到了一定的破坏,出于对使用者安全的考虑,暂时关闭了对外开放。 

As one of the busiest and most popular coastal trails in Australia, and due to significant erosion from a storm surge that slammed Sydney in June 2016, the Bondi to Bronte Coastal Walk which is also home to the heritage listed Waverley Cemetery was closed over concerns for the safety of its users. 


ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -41.jpg

© Florian Groehn


基于此,ASPECT 团队在这次设计中,重新思考,基于项目损毁现状,当地遗址与文化,地形肌理,生物特殊性等因素,修复和重塑这个10年前我们设计过的著名的景观道。 我们设计并记录关于这次新的重塑部分,最大限度的恢复了景观步道的风采,给人们提供了一个可以瞭望海岸风景,供人休憩,或慢跑的场所。

We seized this opportunity to rethink, redevelop and restore this section of the famous track and have since designed and documented the new extension, building on the successful clifftop walk that we completed just over 10 years ago for Waverley Council. 


2. ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -7.jpg

© Florian Groehn


砂岩和原生植物的使用和选择非常慎重,自始自终的都体现和反应着着悉尼特色和其独有的崖顶地质特点和晶体形态,以便更好地融于整个当地环境中去。

这样一个新的观景带将提供给使用者们 一个可以慢下来,休息放松的场所,在那里游客们可以感受到海洋带来的潮汐涨落,美妙的海岸线及绿色景致带来的静谧和轻盈。

Sandstone and native plantings are used throughout to reflect the crystalline forms of Sydney’s clifftop geology, and a new lookout provides a point to stop and contemplate, where visitors can absorb the stunning surrounds and powerful views all the way to North Bondi. 


collage.jpg

ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -18.jpg

ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -3.jpg

ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -40.jpg

© Florian Groehn


与此同时,考虑到威弗利公墓作为超过10万人的安息之地,经过深思熟虑的空间设计,以及对当地文化的深入研究之后,我们将步行道的位置设置低于邻近的墓地,形成地形上高差和视线上的差异,以尊重在地遗址和公墓的神圣性。  

As the final resting place of more than 100,000 people, considered and thoughtful placement allows walkers to be positioned lower than the adjacent cemetery grounds to respect the sacredness of the place. 


ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -5.jpg

4. ASPECT BONDI BRONTE 2020 (c) FLORIAN GROEHN -28.jpg

© Florian Groehn


项目信息:

业主:威弗利委员会

设计团队:ASPECT Studios,Jeffery & Katauskas,Ducros Design, Hard& Forester, Biodesign

项目位置:悉尼新南威尔士,卡尔加里遗址与威弗利公墓

设计年份:2018 

照片: Florian Groehn

Project team 

Client

Waverley Council 

Team

ASPECT Studios,Jeffery & Katauskas, Ducros Design, Hard & Forester, Biodesign

Location

Calga Reserve &Waverley Cemetery,Sydney NSW

Year 2018

Images: Florian Groehn


版权声明:本文版权归原作者所有,请勿以景观中国编辑版本转载。如有侵犯您的权益请及时联系,我们将第一时间删除。

投稿邮箱:info@landscape.cn

联系电话:010-62747757


0

发表评论

您好,登录后才可以评论哦!

热门评论

相关项目