首页  /  项目   /  景观  /  正文

迪拜Jumeirah海滩别墅建筑与景观设计 | waiwai

waiwai 2020-08-19
原创
  • 项目名称:
    Jumeirah海滩别墅
  • 项目地点:
    迪拜
  • 项目规模:
    6600平方米
  • 设计公司:
    waiwai 
  • 建成时间:
    2018年

01_Aerial_view_photo_by_bradley.jpg


位于海滨的Jumeirah海滩别墅占地高达6600平方米,由于地块功能单一,建筑设计更强调高品质居住体验,充分挖掘周围环境的潜力。秉持着“自然中的别墅,别墅中有自然”的理念,设计模糊了建筑物、海洋和周围绿地之间的界限。


Situated on a large, sea-side plot of 6,600 sqm, Beach Villa Jumeirah’s limited functional requirements enable the architecture to focus upon its experiential qualities, and capture the potential within its surroundings. Using a concept of "the villa within nature, and nature within the villa", the architecture blurs the boundaries between building, sea, and surrounding greenery.

 

10_Office_photo_by_bradley.jpg

 

在设计师的构想中,楼板给人以“在水中漂浮”的感觉。滑动门可以完全打开,消除内部和外部之间的空间边界,为建筑与海岸线间建立了联系,景观的景色和声音充分渗透到室内。层层叠叠的露台逐层后退,在底层的大海、建筑二层空间和拥有繁茂花园的屋顶间建立了空间联系,使各楼层形成连续的空间。建筑内部的空隙更强化了楼层间的联系,让层高4米的一层和二层充盈着阳光。


The floors are conceived as "floating" slabs, with sliding doors that can be fully opened to dissolve the spatial borders between interior and exterior. This creates a communicative interplay between the architecture and the water’s edge, and enables the sights and sounds of the landscape to fully permeate the experience. The stepping-back, cascading terraces define a spatial link between the sea of the ground floor, the first floor, and the lush, dense gardens of the roof, defining a continuous space across floors. An interior void re-enforces this connection between floors, flooding the 4-metre-ceiling spaces of the ground and first floor with natural light. 


       

项目图纸


▲项目场地

 01_Concept_Image.jpg

▲概念设计

 


▲总平面图

 


▲一层平面图

  

▲二层平面图

  

▲屋顶平面图

  


▲剖面图

 07_Elevation.jpg

▲立面图

 08_Axonometric.jpg

▲轴测图




版权声明:本文由作者于景观中国网发布,仅代表作者观点,不代表景观中国网立场。如转载、链接、转贴或以其它方式使用本稿,需注明“文章来源:景观中国网”。如有侵权,请与发布者或我们联系。

投稿邮箱:[email protected]

联系电话:010-62747757


打赏
  • 给Ta打个赏

0

发表评论

热门评论

相关项目