首页  /  项目   /  景观  /  正文

迪拜吉达滨水雕塑公园景观设计 l waiwai

waiwai 2020-08-21
原创
  • 项目名称:
    迪拜吉达滨水雕塑公园
  • 项目地点:
    迪拜吉达
  • 项目规模:
    5200平方米
  • 设计公司:
    waiwai 
  • 建成时间:
    2018

公园位于迪拜湾滨水区,与艺术中心毗邻,是阿拉伯联合酋长国第一个露天艺术公园。我们将公园设计成了一个没有围墙的开放性公共空间,旨在通过艺术鼓励大家进行社交互动,希望迪拜多元文化社区围绕艺术在此开展更多的公共对话。

Located along the water’s edge of Dubai creek and adjacent to an arts centre, this park is the United Arab Emirates first open-air art park. We designed the park as an open public space with no fence to encourage social interaction through art. It welcomes Dubai’s diverse cultural community to gather around art and engage in a public dialogue. 


© jeff durkin

© jeff durkin

 ©Sahil Latheef


考虑到海湾地区敏感的沙漠气候,公园被设计成流线型的硬质景观,并种植了灌溉量极少的本土植物。

Given the sensitive desert climate of the gulf, it is designed mainly as a fluid hardscape with a selection of regional plants that require minimal irrigation.

 

 ©Sahil Latheef

 ©Sahil Latheef

02_Enlarged_Aerial View_Photo_by_Mohamed Somji_副本.jpg

©Mohamed Somji


除了现有的艺术品,我们还引进了更多的吸引公众的设施。设施包括一个拥有200个座位的圆形露天剧场,一个儿童沙滩游乐场,一个有遮阳伞的食品摊位区,以及棋盘游戏桌。

In addition to the given artwork we introduced facilities that further engage the public.These facilities include a 200-seat amphitheater, a children’s sand playground, a food stall area shaded by umbrellas as well as built in board game tables.

 

 ©Sahil Latheef

©jeff durkin

06_Jameel_Arts_Centre_by_Mohamed Somji.jpg

©Mohamed Somji


艺术作品和设施被排列成水波纹状,弱化了广场的圆形几何线条。使得步行流线更加流畅,将艺术中心柱廊和海湾滨水区大道无缝连接在一起。绿色和黄色的预制铺砖与艺术中心建筑珠光面板的设计相呼应。

The art works and facilities are arranged to follow a water ripple like, hidden circular geometry. That allows for an organic pedestrian flow, seamlessly connecting to the colonnade around the arts centre and the corniche along the creek.  Our selection of the green and yellow pre-cast tiles correlates with our design selection of the pearlescent façade panels of the art centre. 


平面图 ©waiwai


剖面图©waiwai



细部剖面图 @waiwai


 

项目信息

项目名称:吉达滨水空间艺术雕塑公园

项目面积:5,200平方米

建成时间:2018

主创建筑设计:Wael Al Awar、Kenichi Teramoto

设计团队:Takeshi Harikai, Sarah Chehab

 

DATA SHEET

Project Name:Jaddaf Waterfront Sculpture Park

Location:Dubai, United Arab Emirates

Site Area:5,200 sqm

Built-Up Area:5,200 sqm

Year:2018 (Completed)

Architect in Charge:Wael Al Awar and Kenichi Teramoto

Design Team:Takeshi Harikai, Sarah Chehab

 

 

版权声明:本文由作者于景观中国网发布,仅代表作者观点,不代表景观中国网立场。如转载、链接、转贴或以其它方式使用本稿,需注明“文章来源:景观中国网”。如有侵权,请与发布者或我们联系。

投稿邮箱:[email protected]

联系电话:010-62747757

打赏
  • 给Ta打个赏

0

发表评论

热门评论

相关项目