首页  /  项目   /  景观  /  正文

丹麦巴勒鲁普大道景观设计 | Marianne Levinson Landskab

MarianneLevinson 2020-09-08
原创
  • 项目名称:
    巴勒鲁普大道Ballerup Boulevard
  • 项目地点:
    丹麦哥本哈根
  • 设计公司:
  • 建成时间:
    2018
  • 所获奖项:
    2020 LILA 基础设施类特别奖

BB_DJI_0573_Marianne Levinsen Landskab.jpg


巴勒鲁普大道位于哥本哈根市郊,曾经它是一条以高速公路为主的交通干线,拥有四条车道,拥挤的车流阻隔了两侧城市间的交通联系。如今,设计师将车道缩减为两条,大量增加道路绿化,将其改造成一条宁静的林荫大道、一处绿色生态的都市空间。改造后的大道强化了道路两侧城市之间的联系,还颠覆了过去以汽车为主导的空间使用模式,更加关注行人和非机动车对道路的利用。

A former intersecting traffic corridor dominated by high-speed traffic has been transformed into an urban space, with a strong green identity, that provides urban cohesion. A busy road space located in the outskirts of Copenhagen, has been narrowed down from a heavy traffic four-lane road to a calm two-lane green boulevard. The former roadway areas now serve as a green parkland and the urban space hierarchy of Ballerup Boulevard has been turned upside-down and now accommodate a strong focus on pedestrians and cyclists.



设计的主要策略是增进不远处中央车站广场与巴特鲁普大道之间的联系,同时打通道路两侧的城市区域。通过将四车道缩减为双车道,并增加不少绿色公共空间,巴特鲁普大道不再是两侧城市之间的隔断。人行道和自行车道旁的雨洪管理设施采用砾石铺面,点缀着树丛和种植池,栽植着多年生观赏草,营造出绿色的氛围,成为供人们停留的空间。如今,遛狗的人和需要穿越大道去另一侧城市的行人都非常喜欢这里。

The idea of the planting strategy was to vitalize and strengthen the relation between the nearby central station plaza and Ballerup Boulevard, whilst connecting the two city patches on each side of the road. By confining the number of road lanes from four to two and increasing the overall city green space Ballerup Boulevard no longer acts as a barrier between two areas of the city. Along the sidewalks and bicycle paths storm water management systems, gravel-covered zones with groves of trees and planting beds with a variety of perennials and ornamental grasses creates a green atmosphere and room for stay. Today the boulevard is an urban green space much loved by dog walkers and pedestrians traveling from one side of the city to another.




巴特鲁普大道的改造项目是哥本哈根城市策略规划的一部分。景观设计为大道增加了公共绿地的功能,开启了这一区域的城市可持续性发展。长期来看,大道上种植的大量树木会把这里变成一块繁茂的城市绿地。未来几年,巴特鲁普大道将作为哥本哈根市的发展轴线,而这片绿地也能匹配城市发展的尺度和比例。

The successful transformation of Ballerup Boulevard is part of a strategic urban planning project. The landscape design has given the boulevard a new identity as a public green space and has initiated a sustainable urban development. In the long term, the large amount of trees will provide Ballerup Boulevard with a significant character as a lush urban green space and thus the boulevard will be able to match scala and size ratio of the city that is to grow along the boulevard in the years to come .

Illustrationsplan_Marianne Levinsen Landskab ApS_00.jpg


项目名称:巴勒鲁普大道

项目地址:Ballerup Boulevard, DK-2740 Skovlunde, Denmark

设计时间:2017年

建成时间:2018年

Name of the project: Ballerup Boulevard

Project location: Ballerup Boulevard, DK-2740 Skovlunde, Denmark

Design year: 2017

Year Built: 2018



版权声明:本文由作者于景观中国网发布,仅代表作者观点,不代表景观中国网立场。如转载、链接、转贴或以其它方式使用本稿,需注明“文章来源:景观中国网”。如有侵权,请与发布者或我们联系。

投稿邮箱:[email protected]

联系电话:010-62747757


打赏
  • 给Ta打个赏

2

发表评论

热门评论

相关项目