首页  /  看设计   /  景观  /  正文

深圳布吉公馆景观设计 | BAM

BAM百安木 2021-02-22
原创
  • 项目名称:
    深圳布吉公馆景观设计
  • 项目地点:
    深圳
  • 项目规模:
    18,691平米
  • 设计公司:
    BAM 
  • 建成时间:
    2019

深圳是一个诞生于上世纪90年代的城市,一个充满新意的地方。它是中国科技创新的摇篮,人们认为这个城市和其城市生活是完全面向未来的。BAM的项目地点位于深圳的山区,因此造就了动态的高差。

Shenzhen is a place of utter newness, a city born in the 1990s. It is the cradle of tech innovation in China and regards itself and its urbanism as entirely future-focused. BAM’s project site is set within a mountainous region of Shenzhen, resulting in dynamic height differences.  



项目场地由两种完全不同类型的景观组成,一种是起伏的街景,它穿越险峻的断面条件,环绕着平坦的中央景观,住宅塔楼则从这里出现。在场地的较低一侧,街道是作为通往商业和一个小型巴士总站的通道,隐藏在架空景观裙楼之下,并且裙楼上有供住宅使用的休闲花园。

The landscape of the project consists of two entirely different types of landscapes, an undulating streetscape that traverses drastic sectional conditions which encircles the flat central landscape from which the residential towers emerge. At the lower level of the site, the streetscape provides access to retail and a small bus terminal tucked below the overhead landscape podium containing recreational gardens for the residences towering above. 


未标题-1.jpg


裙楼层面的景观被必要的消防车道不经意地切成两半。BAM将这一元素改变成曲折的道路,通过明亮鲜艳的图案来伪装行车道,从而将两边联系在一起。这条曲折的道路一方面是划分场地的主要元素,也是将场地连接在一起的主要元素,同时还引导居民前往塔楼架空大厅的主要通道。

The podium level landscape is unceremoniously cut in two by the required emergency vehicle circulation. BAM adapts this element into a zigzagging pathway which serves to tie the two sides together by camouflaging the vehicular road through aggressive and insistent patterning. This zigzagging path at once, is the primary factor which divides the site, while also bringing it together, meanwhile acting as the main circulation leading residents to their open-air tower lobbies.



位于项目中心的游乐场的不仅是深圳这个城市的实验性质的证明,也是深圳居民的实验性质的证明。这种由植物、图案、色彩和材料构成的爆炸性的姿态,如此迅速地被文化所吸收,成为常见的、典型的,甚至是通用的,这就是深圳进步的本质和面向未来的快速发展的真实证明。

The playground at the center of the development is a constructed testament to the experimental nature of not only Shenzhen as a city, but its inhabitants. The mere existence of such an explosive gesture of planting, patterning, color, and materials which has become so quickly absorbed into the culture as common place, typical, or even generic, is a true testament to Shenzhen’s progressive nature and rapid future-oriented development.


未标题-1.jpg


地点:中国深圳

场地:18,691平米

甲方:深圳里城

施工:2019

Location: Shenzhen, China

Site Area: 18,691 m2

Client: Shenzhen Legend 深圳里城

Construction: 2019


版权声明:本文版权归原作者所有,请勿以景观中国编辑版本转载。如有侵犯您的权益请及时联系,我们将第一时间删除。

投稿邮箱:[email protected]


0

发表评论

您好,登录后才可以评论哦!

相关项目